Hvad er en Business Angel?

Business Angels er interesserede i at finansiere opstartsvirksomhed. De er ofte selv tidligere iværksættere og har tjent på at sælge deres virksomhed. De bruger så formuen på at investere i andres virksomheder og stiller i flere tilfælde deres viden til rådighed. De ønsker til gengæld indflydelse i form af ejerandele og et aktivt delejerskab. Ofte går flere ”engle” sammen om at investere i en virksomhed, hvilket kan være en fordel for alle parter, fordi der kommer mere viden til stede.

Igennem vores netværk har vi samlet de bedste og mest erfarne iværksættere. Vores viden kan hjælpe din virksomhed med at nå målet med de bedste midler.

Iværksættere skal ikke kun vælge Business Angels for pengenes skyld, men også for at få del i og aktivere deres viden og erfaring. Der er således tale om intelligent kapital.

Vores mentorer og "engle" er der for dig, men de vil stille en del krav. Kravene vil afspejle, at de vil sikre, at virksomheden får succes. Og kravene tager ofte udgangspunkt i de krav, de selv har mødt eller har stillet sig selv for at få succes. Sandsynligvis er en Business Angel kun med i virksomheden i en periode på mellem 2 og 6 år. I denne periode skal virksomheden videreudvikle sig og blive klar til "next step".

Vores mentorer og "engle" er der for dig, men de vil stille krav - mød et par stykker her

Per Hansen

Direktør og medejer
CASA GROUP A/S

Det meste af mit virke er foregået i udviklings- og entreprenør-virksomheden CASA A/S som er stiftet i 2006 af Michael Mortensen, Peter Rosengreen og jeg. I maj 2016 frasolgte vi 60% af virksomheden til en kapitalfond.

Jeg arbejder på tværs af hele koncernen, som også indeholder en række ejendomsselskaber, OPP-selskaber og investeringer i andre selskaber/brancher.

Jeg har været med til at stifte Venture city, fordi jeg ønsker at bidrage til at gøre det lettere for nye start ups at etablere sig og udvikle deres forretning i Horsens og omegn. Som investor lægger jeg vægt på, at investere, hvor min viden, erfaring og dømmekraft er størst. 

Den økonomiske side og det team, der står bag forretningsideen, er under alle omstændigheder af afgørende betydning. Der skal være et forretningsmæssigt skaleringspotentiale, for at det er rigtig interessant, men jeg indrømmer også gerne, at jeg også har været til at investere i ting ganske enkelt, fordi de er så spændende at de fortjener det.

Læs mere

Tue S. Andersen

Founder og bestyrelsesformand
Neets A/S

I 1999 etablerede jeg Neets, der producerer AV-løsninger brugerpaneler til konferencerum mm.

Forretningsideer, som kombinerer it og elektronik er således min hjemmebane, men jeg har også et godt blik for få skabt en fornuftig forretningsdrift. Jeg har investeret i flere start-ups i Venture City regi, og jeg engagerer mig aktivt i at følge virksomhederne og bidrage med sparring, hvor jeg kan.

Læs mere

Business Angels

Sådan kommer du til pitch

Indsend din forretningside. Sørg for at gøre det relativt kort og præcist. Du kan vedhæfte forskellige bilag i form af pdf-filer, jpg-filer eller lignende.

Indsendte ideer screenes

Venture City Horsens gennemlæser og screener alle indsendte projekter.

Udvælgelse til pitch

Efter screening udvælges de projekter og ideer, som Venture City Horsens vurderer har potentiale.

I denne udvælgelse er det også muligt, at du bliver kontaktet af Venture City Horsens med gode råd og vejledning. Måske vurderes det, at du som en start har mere brug for en mentor end en Business Angel.

The Pitch - fremlæg!

Minimum 2 gange årligt afholdes der pitch for gruppen af Business Angels.

Det er her, du skal sælge din gode idé.

Du får 10 min. til at fremlægge. Herefter er der spørgerunde.

Til slut bydes der ind fra panelet, og det er her, mulige investeringer bliver en realitet.

Samarbejde indgås

Efterfølgende indgås de konkrete aftaler mellem virksomheden og Business Angels. Herfra slipper Venture City Horsens, og I er nu klar til sammen at udvikle og vækste.

Søren X. Frahm

Kontakt mig hvis du ønsker at blive Business Angel

Søren X. Frahm
Email: sxf@artlinco.com